Information om Vallen

Seniorboendet Vallen ägs och förvaltas av de tre stiftelserna Gertrud och Theodor Egnells stiftelse, Stiftelsen S:ta Elins gård och von Haugwitz-Cedermarkska stiftelsen i Skövde kommun.

Byggnaderna

Byggnationen av hus A och B, de två östra husen, startade år 2006. Då uppfördes totalt 62 stycken tvårumslägenheter på 62 m2, 64 m2 resp. 67 m2. Boendestandarden i husen är hög. Stora hallar och wc/duschrum, generösa kök/ vardagsrum på 34-38 m2 och rymliga sovrum.
I bottenplanet finns gemensamma lokaler såsom café, gym och bastu. Under 2019 uppfördes ett nytt hus som ligger närmast Skövde centrum och som rymmer 28 nya lägenheter, även dessa två rums-lägenheter på 54 m2 och 56 m2. I det nya huset finns fönster i trapphusen och egen ny ingång som kopplar
samman de tre husen.

Boendet

På bottenplanet i nya huset finns ett flertal gemensamma utrymmen. Dessa lokaler kompletterar de samlingsutrymmen, träningslokaler, bastu och en boulebana utomhus. I anläggningen finns en övernattnings-lägenhet som kan hyras av de boendes vänner och släktingar. Totalt finns det cirka 90 lägenheter att hyra enligt stiftelsernas villkor. Boendet Vallen ligger mitt emot Arena Skövde, inte långt från Skövde centrum och de stora inglasade uterummen ger vackra utblickar både mot Billingen, Nyströms kullar och centrum. Vi välkomnar dig till ett mycket fint och trevligt boende i centrala Skövde. Här finns möjlighet till social samvaro och gemenskap i den omfattning man själv önskar.
Byggnaderna från vänster: Stenhuggargränd 2A, Norra Bergvägen 1A och 1B